Soutěž zpěv a Skřivánek 2.2. a 8.2.2022

12 února, 2022
Zveřejněno v Soutěže
12 února, 2022 admin

Soutěž zpěv a Skřivánek 2.2. a 8.2.2022

V průběhu studia na ZUŠ mají žáci všech oborů možnost se jednou za tři roky zúčastnit soutěže, která je akreditovaná MŠMT. Tříletý soutěžní cyklus je dán velkým množstvím studijních oborů. Soutěž v sólovém a komorním zpěvu byla plánována již na školní rok 2019/2020, pak na rok 2020/2021, ale z pandemických důvodů byla odložena až na letošní školní rok 2021/2022.

Na soutěž byli přihlášeni žáci a žákyně, studující sólový a komorní zpěv u paní učitelky Jiřiny Ronešové. Náročný repertoár jsme nastudovávali dlouhou dobu, ve svém volném čase chodili žáci na hodiny klavírní korepetice. I přesto, že dvěma žákům karanténa neumožnila se soutěže zúčastnit, do Karlových Varů jsme odjeli 2.2.2022 v úctyhodném počtu devíti žáků.

Všem zúčastněným musím moc poděkovat, za vzornou reprezentaci naší ZUŠ Nejdek. Naši žáci velmi pěkně interpretovali nastudovaný repertoár, vždy se umístili ve svých kategoriích na předních místech soutěže. První místa v sólovém zpěvu a postup do krajského kola získala Eliška Čápová, Ella Filčáková, Anna Zettlová a Kristýna Sekotová. Diplom s druhým místem získala Zuzana Joudalová a Anežka Plasová. Na všech soutěžních vystoupeních se velice kvalitní klavírní spoluprací podílela paní učitelka Bc. Lucie Komjátiová, které taktéž moc děkuji.

Velmi si vážím získání ocenění „Nejlepší komorní uskupení“, které získalo pěvecké trio CANZONETTA žákyň Anežka Plasová, Kristýna Sekotová a Lenka Rakytová. Děvčata si ve velké konkurenci vyzpívala nejvyšší počet bodů ze všech komorních uskupení a postup do krajského kola.

V úterý 8.2.2022 se konalo krajské kolo pěvecké soutěže v Karlových Varech Karlovarský skřivánek. Cenné zkušenosti při soutěžním vystoupení zde získaly žákyně Eliška Čápová, Ella Filčáková, Zuzana Joudalová, Anežka Plasová, Kristýna Sekotová a Anička Zettlová. Postup do celostátního kola si vyzpíval Vojtěch Hampl, kterému moc gratuluji k velkému úspěchu.

Zvláštní ocenění poroty získala paní učitelka Bc. Lucie Patricie Komjátiová za vynikající klavírní doprovody.

Na závěr bych chtěla všem svým žákům poděkovat za všechna soutěžní vystoupení, byla pro mne radost je všechny při interpretaci nastudovaných skladeb poslouchat. Zpívání nám společně přináší mnoho radosti a pěkné ocenění je pouze „malou třešničkou na pomyslném muzikantském dortu“.

Za všechny pedagogy ZUŠ Nejdek mohu konstatovat, že se všichni moc těšíme, až budeme moci opět bez omezení výsledky naší práce prezentovat na společných koncertech a akcích ZUŠ Nejdek.

Jiřina Ronešová, učitelka ZUŠ Nejdek