Soutěž EKN

17 března, 2023
Zveřejněno v Soutěže
17 března, 2023 admin

Soutěž EKN

Soutěž ZUŠ ve hře na elektronické klávesové nástroje

V letošním školním roce probíhá po třech letech soutěž MŠMT Základních uměleckých škol ve hře na elektronické klávesové nástroje. Soutěžní klání je čtyřkolové – školní, okresní, krajské a v závěru celostátní kolo. Okresní kolo Karlovy Vary proběhlo 16.3. v ZUŠ Sokolov. Soutěž má specifická kritéria hodnocení a bodování. Hodnotí se pět oblastí výkonu soutěžícího. Technika hry, stylovost interpretace, práce s nástrojem v reálném čase, repertoár, celkový umělecký dojem. Za každou oblast dostává soutěžící body v rozpětí 1-5, v celkovém součtu tedy může dosáhnout 25 bodů.

Umístění soutěžících je rozděleno: 1 místo 21-25 bodů, 2 místo 18-20,99 bodů, 3 místo 15-17,99 bodů, Čestné uznání I. Stupně 13-14,99 bodů, Čestné uznání II. Stupně 11-12,99 bodů, Diplom za účast méně než 11 bodů.

Základní uměleckou školu Nejdek reprezentovala Terezie Částková s pestrým repertoárem.
V jejím provedení zazněly tři skladby. První od známého řeckého skladatele Vangelise „Conquest of Paradise“, od Jiřího Ullmanna „Píseň“ a na závěr skladba od skupiny ABBA „Super Trouper“.

Terezka přípravě na soutěž věnovala mnoho hodin práce navíc a to se jí také vyplatilo. Vybojovala si 23 bodů a tedy první místo s postupem do Krajského kola. K výsledku v soutěži gratulujeme a přejeme mnoho úspěchu do dalšího kola.

Karel Roneš – ředitel ZUŠ Nejdek