ZUŠ Nejdek na pěvecké soutěži Karlovarský skřivánek

8 března, 2024
Zveřejněno v Novinky
8 března, 2024 Karel Roneš

ZUŠ Nejdek na pěvecké soutěži Karlovarský skřivánek

ZUŠ Nejdek na pěvecké soutěži Karlovarský skřivánek.

V úterý 27. února 2024 se konal XXVIII. ročník pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek, který je každoročně zakončen celostátním kolem, kdy se do Karlových Varů po vítězství v krajských kolech sjedou nejtalentovanější mladí zpěváci z celé republiky. Ráda vzpomínám na veliký úspěch ZUŠ Nejdek, kdy se v celostátním kole na 2. místě umístila Kristýna Sekotová.
Letos ZUŠ Nejdek reprezentovaly v krajském kole žákyně Marie Ivana Starostová, Ema Demeterová a Anna Zettlová. Maruška nastudovala na soutěž lidovou píseň v náročnější úpravě Ráda, ráda a umělou píseň Sivá holubička. Obě skladby zazpívala Maruška s perfektní intonací a interpretací. Emička si na krajské kolo připravila moravskou lidovou píseň Ach, dybych já byla a umělou píseň Můj rytíř umí pohádky. Své soutěžní vystoupení zvládla taktéž na výbornou, její znělý hlas se nesl celým koncertním sálem. Anička soutěžila za starší kategorii žáků studujících zpěv. V soutěžním vystoupení po několikaletém studiu sólového zpěvu zúročila své pěvecké dovednosti a s bezchybnou hlasovou technikou, vyrovnaným, znělým a posazeným hlasem v celém rozsahu zazpívala náročný repertoár – lidovou píseň Stálosť v úpravě Leoše Janáčka a skladbu klasického pěveckého repertoáru Panis angelicus od Cesara Francka. Za svůj pěvecký výkon byla Anna Zettlová nominována odbornou porotou do celostátního kola, které se koná v Karlových Varech na ZŠ a ZUŠ Šmeralova 27. března 2024.
Všechna soutěžní vystoupení byla nastudována za klavírní spolupráce paní učitelky Bc. Lucie Patricie Komjátiové, která procítěným doprovodem soutěžící motivovala k jejich výborným výkonům.
Děkuji všem soutěžícím za vzornou reprezentaci ZUŠ Nejdek a do budoucna přeji, aby jim studium sólového zpěvu stále přinášelo nejen hodně úspěchů, ale především hodně radosti.

Jiřina Ronešová, učitelka sólového zpěvu na ZUŠ Nejdek

FOTO: Vlado Hrebeňák, Jiřina Ronešová