Celostátní kolo soutěže Karlovarský skřivánek

5 dubna, 2024
Zveřejněno v Novinky, Soutěže
5 dubna, 2024 Karel Roneš

Celostátní kolo soutěže Karlovarský skřivánek

Celostátní kolo soutěže Karlovarský skřivánek

Bylo to naprosto úžasné, účastnit se celostátního kola soutěže Karlovarský skřivánek byla pro mě jakási vysněná příležitost.

Když jsem zjistila, že mé jméno, Anna Zettlová, zaznělo jakožto na 3. místě v této prestižní soutěži, byl to pro mě moment, který mi ještě dlouho utkví v paměti. Měla jsem tu radost, že právě má příprava, kterou mě provázela paní učitelka Jiřina Ronešová, stála za to. Na sólový zpěv chodím již 8. rokem, a mnoho zkušeností za tyto roky se mi vyplatilo.

Můj repertoár se skládal z lidové písně Stálosť, a nádherné skladby Panis angelicus.

Při zjištění, že toto úsilí nebylo marné, ba naopak, byl pocit fascinující. Smířila jsem se totiž s tím, že ať to dopadne, jak to dopadne, jsem hrdá, že jsem se do celostátního kola vůbec probojovala, jelikož má příprava na celostátní kolo se mi zkomplikovala nasazením rovnátek.

Tato soutěž nebyla pouze o umístění se, nýbrž i o nových poznatcích pro mě osobně, a také pocit toho, že jsem se něčeho takového mohla vůbec zúčastnit.

Účast v celostátním kole soutěže Karlovarský skřivánek 2024 byla pro mě nezapomenutelným zážitkem, který mě posunul dál v mé cestě. Ať už to bude jakýkoliv další krok, jsem připravena pustit se do něj s nadšením, protože vím, že je to jedna z věcí, které mě baví a inspirují.

Také bych chtěla moc poděkovat paní učitelce Jiřině Ronešové za to, jakým způsobem mě k tomuto výsledku dovedla, a jak mě celých 8 let připravuje. Také moc děkuji paní učitelce Lucii Patricii Komjátiové, která mě úžasně doprovázela, a bez které by toto celé ani nebylo. Společně se nám to povedlo, a já jim za to oběma opravdu moc děkuji.

Anna Zettlová

FOTO:

Vlado Hrebeňák, Jiřina Ronešová