Koncerty ZUŠ Nejdek na konci školního roku 2023/2024

9 června, 2024
Zveřejněno v Koncerty, Novinky
9 června, 2024 Karel Roneš

Koncerty ZUŠ Nejdek na konci školního roku 2023/2024

Na závěr školního roku mají žáci a učitelé v ZUŠ Nejdek pravidelně mnoho koncertů.
I tentokrát byl jeden koncert doslova střídán druhým. Náš ,,hudební maratón,, začal koncerty pro nejdecké mateřské školy 13. května 2024. V koncertním sále byli srdečně učiteli a žáky ZUŠ přivítány děti ze všech mateřských škol v Nejdku, které pravidelně navštěvují naše koncerty.
Dětem byly představeny hudební nástroje, se zájmem sledovaly vystoupení sólových interpretů, komorních souborů a pěveckých sborů PINOCCHIO a CANZONETTY.

Ve spolupráci s MÚ se konala koncertní vystoupení ZUŠ v kulturním sále KD Nejdek u příležitosti Vyhlášení nejlepších sportovců města 17. května 2024. Publikum, složené převážně ze sportovců, potleskem odměnilo talentované malé trumpetisty, klávesistku Adélu Šabatovou, zpěvačku Kristýnu Sekotovou, která zazpívala známou píseň od Amy Winehouse Valerie a pěvecký sbor CANZONETTA, který zde premiérově zazpíval známou píseň od skupiny ABBA Super Trouper.

27.května 2024 se konal v nejdeckém kinosále slavnostní Závěrečný koncert ZUŠ, který skladbou známé skupiny Queen Love of my life otevřela hrou na klavír talentovaná klavíristka Jana Ilečková. Pak následovala koncertní čísla sólová, komorní, vystoupily opět pěvecké sbory ZUŠ a na závěr taneční orchestr STEAM. Publikum si závěrečným potleskem vyžádalo hudební přídavek. Na koncertě vystoupili také žáci partnerské hudební školy z Johanngeorgenstadtu, kteří přijeli spolu s ředitelkou Rosemarie Hennig.

31. května 2024 byla ZUŠ Nejdek přizvána k účinkování na koncertě v německém Johanngeorgenstadtu. Naši školu reprezentovala hrou v komorním flétnovém triu Simona Valentová a Anežka Plasová, které s panem učitelem Petrem Čamkem zahrály nastudované renesanční a soudobé skladby. Anežka Plasová sólově zazpívala náročnou umělou píseň Z. Folprechta Listí padá s javora. Pěvecký sbor CANZONETTA po provedení dvojhlasé lidové písně Komáři se ženili a klasické skladby Panis Angelicus se sólistkou Annou Zettlovou byl publikem odměněn velkým potleskem a zazpíval i požadovaný hudební přídavek.
Bylo velice hezké, když byli naši žáci pozváni společně s žáky německými na pódium a dostali od paní ředitelky Rosemarie Hennig jako poděkování květinu.

ZUŠ Nejdek čekají v sobotu 8.června ( koncert orchestru Steam v Praze ve Valdštejnské zahradě ), v sobotu 15.června (dopoledne koncert na Nejdecké pouti a odpoledne vystoupení na Mlýnské kolonádě – hodinový koncert v rámci OPEN ZUŠ) ještě tři koncerty.
Velké poděkování patří všem žákům, kteří s námi vzorně reprezentují na veřejných koncertech naši školu, skvělému publiku a rodičům, kteří s naší školou spolupracují.
Před námi jsou teď prázdniny, načerpáme všichni energii a v září začneme opět společně nastudovávat repertoár, který vás potěší na našich koncertech. Těšíme se na vás!

Jiřina Ronešová DiS.

Foto:
Ing. Dita Míková
Jiřina Ronešová
Jarmila Janků
Karel Roneš